Союзник Меркель застеріг щодо провалу коаліційних переговорів через питання клімату

Четвер, 26 жовтня 2017, 14:34

Переговірник партії "Християнсько-демократичного союзу" Ангели Меркель попередив про можливий провал коаліційних переговорів через розбіжності щодо кліматичної політики.

Про це повідомляє The Local.de.

Як відомо, партії, які сподіваються створити "коаліцію ямайка", зустрінуться сьогодні, 26 жовтня, щоб обговорити кліматичну та енергетичну політики та питання біженців.

Зазначається, що сьогоднішній день стане найбільш делікатним днем у рамках переговорів, що проводяться між ХДС/ХДС Меркель, "Вільною демократичною партією" та партією "Союз-90"/"зелених".

Армін Лашет, провідний переговірник ХДС з питань енергетики, заявив, що "якщо позиція Німеччини як індустріальної держави буде поставлена під загрозу, то ми не зможемо створити коаліцію".

Він зазначив, що захист клімату є важливим, але забезпечення робочих місць є також моральним імперативом.

"Якщо заводи з виробництва низькосортного вугілля в районі Лоузітца будуть закриті та тисячі людей втратять робочі місця, то наступного разу АдН (ультраправі) переможе з 30%", - сказав Лашет.

"Зелені" заявили у своєму плані з десяти пунктів, який є умовою приєднання до уряду, що 20 вугільних електростанцій, які є найбільшими забруднювачами повітря, доведеться закрити, і що Німеччина повинна повністю відмовитися від вугілля до 2030 року.

Нагадаємо, більше половини німців, 57%, підтримують формування коаліції між консерваторами канцлера Ангели Меркель, "вільними демократами" (FDP) та "зеленими".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: