Мальтійська журналістка перед вбивством розслідувала причетність політиків до контрабанди

Четвер, 26 жовтня 2017, 15:43

Мальтійська журналістка Дафне Каруана Галісія, яку підірвали 16 жовтня, розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива.

Про це повідомляє Times of Malta з посиланням на джерела, близькі до слідства.

Журналістка Галісія за кілька тижнів то свого вбивства розслідувала можливі мальтійські зв'язки з лівійсько-італійською аферою щодо контрабанди дизпалива.

Джерела, близькі до розслідування смертельного вибуху заявили, що журналістка-блогерка розслідувала можливу залученість мальтійських партій в операції з контрабандою пального, до якої були залучені лівійські торговці людьми та організована злочинність на Сицилії.

За даними джерел, її розслідування велося кілька тижнів до її смерті, і тепер його розглядають як один з основних напрямків слідства, разом з іншими мотивами.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків.

Зокрема, вона звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.