Клімкін: Єдиний варіант України у вільному світі - членство у ЄС та НАТО

Четвер, 26 жовтня 2017, 17:30

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна хоче бути європейською та демократичною країною, що можливо лише при повноцінному членстві у НАТО та ЄС.

Про це він заявив на конференції "Київський трансатлантичний діалог", яка проводиться за підтримки НАТО.

"НАТО свого роду унікальна структура, яка приймає нових членів, і стає сильнішою в ході цього процесу. Тому, мета України - приєднання до НАТО. Наша ціль, однозначно, - це приєднатися до НАТО у майбутньому", - сказав він.

За словами Клімкіна, сенс майбутнього України зводиться до того, щоб й надалі поділяти спільні демократичні цінності, відповідальність та бути солідарними.

Клімкін додав, що сенс майбутнього "зводиться до того, аби стати частиною вільного світу, аби Україна була європейською та демократичною країною. І єдиний варіант, коли це можливо, це якщо ми станемо повноцінним членом НАТО, і ми станемо повноцінним членом ЄС. Бо це диктує наша історія, це диктує наш менталітет, це диктують наші політичні зобов'язання".

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна зараз, як мінімум політично, є частиною східного флангу НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.