Єврокомісія почала антимонопольну справу проти Amazon

Четвер, 11 червня 2015, 14:36

Європейська комісія відкрила антимонопольне розслідування щодо онлайн-магазину Amazon щодо дистрибуції електронних книг ("e-books").

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Комісія, зокрема, досліджуватиме певні пункти, включені в договори Amazon з видавцями. Ці положення вимагають видавців повідомити Amazon про більш сприятливі або альтернативні умови, пропоновані конкурентами Amazon", - йдеться у заяві.

Комісія вважає, що такі положення ускладнять конкуренцію з Amazon для інших електронних книгорозповсюджувачів. Комісія розслідуватиме положення, які можуть обмежити конкуренцію між різними дистриб'юторами електронної книги.

Якщо звинувачення підтвердяться, це означатиме, що такі дії можуть призвести до порушення антимонопольного законодавства ЄС, яке забороняє зловживання домінуючим становищем на ринку.

Раніше влада ЄС розслідували схему, за якою Amazon платить податки в Європі. З'ясувалося, що замовлення від клієнтів з Великої Британії компанія оформлює в Люксембурзі, де податки нижче.

Те ж саме стосувалося замовлень з Німеччини та Іспанії. Згодом Amazon оголосила, що буде платити податки безпосередньо в ті країни, звідки приходять замовлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: