Таяні: Одностороннє рішення Каталонії про незалежність суперечить правопорядку ЄС

Середа, 4 жовтня 2017, 20:29

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що одностороннє рішення Каталонії щодо оголошення незалежності суперечить європейському правовому порядку та може спричинити небезпечне розділення.

Про це він заявив наприкінці дебатів, які відбулися у Європарламенті щодо ситуації в Каталонії у зв'язку з референдумом.

"Цей парламент (Європарламент - Ред.) закликає до мирних та глибоких роздумів, які будуть сприяти діалогу в Іспанії, поважаючи конституційні основи", - сказав він.

"Ніхто не вітає події, які відбулися в неділю, але односторонні рішення, включаючи оголошення незалежності від держави ЄС, суперечать європейському правовому порядку і можуть спричинити небезпечне розділення" - додав він.

Раніше повідомлялося, що віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс закликав центральний уряд у Мадриді та регіональний уряд у Барселоні розпочати негайний діалог у зв'язку з ситуацією через каталонський референдум.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Глава уряду автономії Карлес Пучдемон заявив, що Каталонія проголосить незалежність від Іспанії протягом найближчих днів.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: