Глава МВС Британії виступила за видалення екстремістського контенту соцмережами

П'ятниця, 10 листопада 2017, 09:04

Глава МВС Британії Ембер Радд закликала соціальні мережі видаляти повідомлення, що пропагують насильство, ще до їх публікації.

Про це повідомляє Reuters.

За її словами, існує "онлайн-гонка озброєнь" між бойовиками і силами правопорядку.

Радд сказала, що урядові органи та компанії вже працюють над тим, щоб повідомлення, що пропагують насильство, видалялися з Інтернету протягом однієї або двох годин після першого розміщення.

В той же час, за словами міністра, компаніям слід продовжувати розробку та впровадження систем штучного інтелекту, які могли б виявити такий контент, перш ніж він розміщуватиметься в Інтернеті та блокувати його розповсюдження.

Радд нагадала, що на початку року вона приїздила до Силіконової долини, відвідала компанії Alfabet Inc і Google і YouTube, Facebook Inc і Twitter Inc і закликала їх зробити більше для видалення і блокування екстремістського контенту.

Протягом останнього року соціальні мережі видаляють близько половини повідомлень екстремістського характеру. Останнім часом ця частка зросла до двох третин, зазначила Радд.

Однак, як наголосила міністр, компанії можуть робити "набагато більше"  і  використовувати найсучасніші технології для швидкого виявлення небезпечного контенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.