Єврокомісар Ган закликав профінансувати українське Суспільне мовлення

Середа, 15 листопада 2017, 14:09

Єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган закликав вповні профінансувати українське Суспільне мовлення.

Про це Ган написав у своєму Twitter.

"Дав надзвичайно всебічне інтерв’ю Андрію Куликову, редактору Національної суспільної телерадіокомпанії України, щоб підкреслити важливість незалежності суспільного мовника, що є ключовим для функціонування демократії", - написав єврокомісар.

Ган підкреслив, що Суспільне мовлення повинне отримати належне фінансування.

"Національна суспільна телерадіокомпанія України повинна отримати усі фінансові ресурси, яких вона потребує для цієї важливої роботи", - наголосив єврокомісар.

Йоганнес Ган перебуває з візитом в Україні 15 листопада. Мета візиту - обговорити питання імплементації Угоди про асоціацію та поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі, прогрес у боротьбі з корупцією і підтримка незалежних ЗМІ та суспільного мовлення.

Проект бюджету на 2018 рік передбачає, що Суспільне мовлення може отримати лише половину тієї суми, яку передбачає закон – 776 млн грн.

Керівник Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія повідомив, що зазначена сума – це половина від 0,2% бюджету країни, передбачених законом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: