Столтенберг про вирок Младичу: він був відповідальний за жахливі злочини

Середа, 22 листопада 2017, 16:17

Генеральний секретера НАТО Єнс Столтенберг вважає справедливим вирок колишньому генералу боснійських сербів Ратко Младичу, якого засудили до довічного ув’язнення.

Про це йдеться в заяві Столтенберга на сайті НАТО.

"Я вітаю рішення кримінального трибуналу ООН проти Ратко Младича. Це свідчить про те, що верховенство права працює, і ті, хто вчинив воєнні злочини, притягуються до відповідальності. Як командир боснійських сербів генерал Младич був відповідальний за жахливі злочини проти мирних жителів, включаючи вбивство тисяч боснійських чоловіків і юнаків у Сребрениці в 1995 році", - йдеться в заяві.

Столтеберг зазначив, що НАТО допомогло припинити цю темну главу в історії Європи, і зараз Західні Балкани мають стратегічне значення для Альянсу.

"Ми бачимо майбутнє Західних Балкан у євроатлантичному співробітництві та інтеграції для тих, хто цього бажає. Я сподіваюсь, що сьогоднішня влада поведе регіон далі шляхом миру та примирення", - сказав він.

Нагадаємо, Ратко Младича визнали винним у геноциді і вбивстві мусульман у Сребрениці і засудили до довічного ув’язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.