В МЗС РФ звинуватили трибунал ООН в політизованості через вирок Младичу

Четвер, 23 листопада 2017, 15:59

В МЗС РФ назвали політизованим і упередженим вирок трибуналу ООН з військових злочинів в колишній Югославії колишньому генералу боснійських сербів Ратко Младичу, якого визнали винним у геноциді і вбивстві мусульман у Сребрениці і засудили до довічного ув’язнення.

Про це заявила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"Змушені знову констатувати, що винесений Міжнародним трибуналом по колишній Югославії обвинувальний вирок стосовно пана Младича є продовженням політизованої і упередженої лінії, яка спочатку домінувала в роботі МТКЮ", - заявила Захарова.

Вона звинуватила трибунал в однобокому і антисербському  трактуванні трагічних подій 1990-х років на теренах колишньої Югославії.

"Трибунал виявився далеким і від загальноприйнятих стандартів у питаннях забезпечення строків судочинства та фундаментальних прав на життя, охорону здоров'я і медичну допомогу" - сказала Захарова.

Нагадаємо, 22 листопада Ратко Младича визнали винним у геноциді і вбивстві мусульман у Сребрениці і засудили до довічного ув’язнення.

Арешт Младича був однією з передумов для вступу Сербії в Євросоюз. Його заарештували у 2011 році в Сербії, а потім екстрадували до Гааги. Суд у його справі почався у травні 2012 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: