Скандал із домаганням у британському парламенті: лейбористи відсторонили депутата

фото
П'ятниця, 3 листопада 2017, 13:48

Британська лейбористська партія призупинила членство 76-річного депутата Келвіна Гопкінса після висунення на його адресу обвинувачень у сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє The Telegraph.

Гопкінса, який до минулого року був членом "тіньового уряду" лейбористів, відсторонили на час слідства після оприлюднення виданням обвинувачень, що політик надсилав неприйнятні текстові повідомлення та липнув до молодої активістки.

27-річна Ава Етемадзаде заявила виданню, що три роки тому Гопкінс чіплявся до неї після зустрічі на одній з подій Лейбористської партії. Пізніше, у 2015 році вона прийняла запрошення депутата зустрітися у парламенті, після чого вони обмінювались повідомленнями.

 Ава Етемадзаде

У повідомленнях Гопкінс називав Етемадзаде "прекрасною молодою жінкою – привабливою, розумною, чарівною та милою".

 "Хорошому молодому чоловіку пощастить мати таку дівчину і коханку як ти. Я впевнений, скоро такий знайдеться. Якби ж я був молодим.. але це не так", - писав до неї британський депутат.

 Келвіна Гопкінс - ліворуч

Етемадзаде також ствердила, що парламентар обнімав її "занадто щільно" і "терся до неї", назвавши таку поведінку "обурливою".  

Жінка звинуватила керівництво Лейбористської партії у бездіяльності, заявивши, що скаржилась на поведінку Гопкінса ще два роки тому. Натомість, усвідомлюючи всі обвинувачення, Гопкінса ще й включили у "тіньовий уряд".

Представник Лейбористської партії вчора ввечері підтвердив, що звинувачення зараз вивчають і партія почала розслідування.

Більше читайте у статті: "Хочу з тобою переспати": як секс-скандали змінюють уряди в ЄС і не впливають на кар’єру в Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.