Трансгендер вперше посіла державну посаду в США

фото
Середа, 8 листопада 2017, 13:18

В американському штаті Вірджинія трансгендер вперше в історії США посіла державну посаду, ставши членом Палати делегатів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Даніка Роем виграла вибори у багаторічного члена Палати делегатів Вірджинії Роберта Маршалла, який називав себе "головним гомофобом" штату.

Даніка Роем

33-річна колишня журналістка Даніка Роем, яка почала свій фізичний гендерний перехід чотири роки тому, була кандидатом від Демократичної партії і перемогла 73-річного республіканця Роберта Маршалла, який займав цю посаду більше 20 років.

Вона стане першим відкритим трансгендером на державній посаді в США. Раніше кандидат-трансгендер був обраний в Нью-Гемпширі в 2012 році, але він не вступив на посаду, також трансгендер працював в парламенті штату Массачусетс на початку 1990-х років, але він не заявляв про свою трансгендерність під час агітації.

Маршалл раніше відмовився від дебатів з Роем і говорив про неї в чоловічому роді. Роем ​​отримала на виборах 54,6% голосів, а Маршалл - 45,4%.

Крім того, їй вдалося зібрати майже в три рази більше грошей на кампанію, ніж Маршаллу - $500 тисяч. Велика частина пожертвувань надійшла від прихильників ЛГБТ з усієї країни.

Нагадаємо, у серпні президент США Дональд Трамп підписав указ, яким трансгендерам забороняється служити в американській армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.