Латвія пояснила затримання росіян: їх імена – в чорному списку

П'ятниця, 1 грудня 2017, 18:46

Троє росіян, що їхали на турнір військово-спортивних ігор Airsoft в Латвії, були затримані, оскільки включені в список осіб, яким заборонений в'їзд до Латвії.

Про це повідомляє портал Delfi  посиланням на речницю Державної прикордонної охорони Латвії Крістіне Петерсоне.

"Вони були затримані у відповідності з міграційним законом, і зараз щодо них проводяться подальші процесуальні дії. Вони не можуть перебувати на території Латвії і будуть депортовані", - сказала вона.

Закон про імміграцію передбачає, що міністр внутрішніх справ включає в "чорний список" осіб на підставі висновків правоохоронних органів, наприклад, є підстави вважати, що іноземець є членом антидержавної чи злочинної організації, створює загрозу безпеці країни, громадськомупорядку.

Член правління Латвійської асоціації гравців Airsoft Дмитро Медведєв розповів, що затримані повинні були допомогти в організації турніру військово-спортивних ігор.

Після затримання росіян запланований у суботу турнір скасовано. Заявки на нього подали близько 300 учасників, і частина з них вже прибула в Ригу.

Поліція безпеки Латвії раніше говорила про необхідність удосконалити правове регулювання військово-спортивних ігор, оскільки вони використовуються фактично для тактичних військових навчань, наприклад, захоплення будівель, розвідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.