Вибух в Австрії: До Італії тимчасово припинено постачання газу з РФ

Вівторок, 12 грудня 2017, 15:25

Після вибуху на найбільшій газорозподільній станції Австрії потік газу з Росії до Італії був перерваний.

Про це повідомляє ANSA.

"Сьогодні стався інцидент на газорозподільній станції в Австрію, через що у нас виникли серйозні проблеми з постачанням газу, зокрема, через Австрію, що йде з Росії.

Якби сьогодні у нас був готовий ТАР (Трансадріатичний газопровід, по якому повинен надходити газ з Азербайджану - Ред.), то ми не мали б оголошувати надзвичайний стан", - сказав міністр з економічного розвитку Італії Карло Календа.

У Міністерстві пояснили, що у таких випадках мало б бути автоматичне оголошення надзвичайного стану, однак наразі немає жодних проблем через наявні запаси газу.

Компанія Snam, що займається транспортуванням газу в Італії, повідомила, що постачання газу може бути відновлено вже сьогодні, як тільки підтвердяться дані про відсутність пошкоджень транспортної інфраструктури.

Нагадаємо, словацький оператор ГТС Eustream призупинив поставки газу в напрямі газорозподільної станції поблизу австрійського Баумгартена після потужного вибуху.

Як повідомлялося, потужний вибух стався вранці 12 грудня на найбільшій газорозподільній станції Австрії поблизу міста Баумгартен. Після вибуху спалахнула пожежа.

За останніми даними, в результаті вибуху загинула одна людина, у 20 осіб отримали незначні ушкодження, стан одного травмованого  – дуже важкий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.