У Представництві ЄС спростували інформацію ЗМІ про 600 млн євро допомоги України

Середа, 13 грудня 2017, 14:18

Представництво ЄС в Україні офіційно спростувало поширену українськими ЗМІ у середу інформацію про те, що Україна ще має шанс отримати третій транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 мільйонів євро до кінця року.

Про це "Європейській правді" повідомили у Представництві ЄС.

У Представництві нагадали, що Європейська комісія вже ухвалила рішення щодо не виділення третього траншу допомоги.  

"Станом на сьогодні Україна не виконала чотири вимоги, передбачені для надання третього й останнього траншу макрофінансової допомоги. За таких обставин Європейська комісія не може виділити останній транш чинної програми макрофінансової допомоги", - нагадали у Представництві позицію Єврокомісії.

У ЄК закликали Україну зберігати нинішню динаміку здійснення реформ у сферах, де спостерігається хороший прогрес, а також завершити впровадження невиконаних заходів у рамках чинної програми за підтримки всіх зацікавлених сторін.

 Як повідомлялось, Європейська комісія не виплатить третій транш макрофінансової допомоги Україні у розмірі 600 млн євро за програмою, затвердженої у 2015 році.

Чотири вимоги, які Україна не виконала: зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ і перевірка інформації про бенефіціарних власників компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: