Радбез ООН голосуватиме за резолюцію щодо статусу Єрусалима

Неділя, 17 грудня 2017, 11:13

Рада Безпеки ООН розглядає проект резолюції, яка наполягає, що будь-які рішення про статус Єрусалима не матимуть жодних юридичних наслідків і мають бути скасовані.

Про це повідомляє Reuters.

Проект резолюції  на розгляд Ради Безпеки ООН вніс Єгипет. Односторінковий текст був поширений серед членів Ради у суботу. У тексті не згадуються США чи Трамп, який нещодавно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю.

У проекті резолюції ООН "підтверджується, що будь-які рішення та дії, які мають намір змінити характер, статус або демографічний склад святого міста Єрусалима, не мають юридичної сили, є недійсними і мають бути скасовані відповідно до відповідних резолюцій Рада Безпеки."

Резолюція закликає всі країни припинити створення дипломатичних місій в Єрусалимі.

За словами дипломатів, текст має широку підтримку, але, швидше за все, буде заветований Вашингтоном. Голосування у Радбез очікується на початку наступного тижня.

Місія США при Організації Об'єднаних Націй відмовилася коментувати проект. Посол США Ніккі Хейлі підтримала рішення Трампа як "справедливе і правильне".

Постійний представник Ізраїлю в ООН Дані Данон засудив проект резолюції. "Ніякі голоси чи дебати не змінять чіткої реальності, що Єрусалим є столицею Ізраїлю", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: