В Австрії перед присягою правого уряду почались вуличні протести

фото
Понеділок, 18 грудня 2017, 11:37

У Відні та інших австрійських містах розпочалися вуличні протести в той час, як у столиці має присягнути новий уряд за участі ультраправих.

Про це повідомляє австрійське видання Die Presse.

Президент Александр Ван дер Беллен прийме присягу кабінету канцлера Себастіана Кура об 11:00 за місцевим часом. Від самого ранку в австрійській столиці почали збиратися демонстранти.

Поліція перекрила урядовий квартал, на вулиці вивели 1500 співробітників правоохоронних органів. Заявки на проведення демонстрацій подали дев’ять окремих груп протестувальників.

 

Виступаючи проти правого уряду, мітингувальник скандують "Штрахе – геть, Басті – геть", маючи на увазі лідерів Партії свободи й Австрійської народної партії. Поки що даних про те, скільки людей беруть участь у протестах, немає, але поліція очікує близько 5 тисяч протестувальників.

Через демонстрації не працюють декілька трамвайних та автобусних ліній, рух на кількох вулицях перекритий.

Як повідомлялось, ультраправа Партія свободи (FPO) у майбутньому уряді Австрії отримає контроль над міністерствами закордонних справ, внутрішніх справ та оборони в рамках коаліційної угоди, досягнутої з консервативною Народною партією.

Читайте також статтю на "Європейській правді": "Ультраправа Австрія: чим загрожує призначення глави МЗС за квотою радикалів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.