Суд ЄС вирішить, що таке Uber: онлайн-послуга чи сервіс таксі

Вівторок, 19 грудня 2017, 09:51

Суд Європейського Союзу винесе рішення у справі сервісу Uber, в якому визначити чи є він просто цифровою компанією або ж компанією із надання транспортних послуг.

Про це повідомляє Euractiv.

Якщо суд у середу вирішить, що Uber - транспортна компанія, то це дасть можливість національним органам в країнах ЄС регулювати її діяльність як традиційні таксі з усіма відповідними обов'язками, такими як ліцензування та страхування.

Uber офіційно позиціонує себе просто як цифровий додаток, який діє як посередник між водіями та клієнтами.

Законодавство ЄС захищає онлайн-послуги від необґрунтованих обмежень, і національні уряди повинні повідомляти Єврокомісію про будь-які заходи, що їх регулюють, щоб вони могли гарантувати, що вони не є дискримінаційними чи непропорційними.

З іншого боку, транспортні послуги регулюються на національному та місцевому рівнях, і ЄС не здійснює попередній контроль щодо регулювання.

У травні радник Суду ЄС сказав, що Uber треба розглядати як транспортного оператора на тій підставі, що він робить набагато більше, ніж звичайні посередники. Хоча його думка не є обов'язковою, судді зазвичай дотримуються таких порад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.