США запровадили санкції проти двох військових підприємств РФ

Середа, 20 грудня 2017, 09:53

Міністерство торгівлі США запровадило санкції щодо двох російських компаній, які працюють на військово-промисловий комплекс РФ.

Відповідне рішення було опубліковане у федеральному реєстрі США.

Санкції стосуються акціонерного товариства "Дослідне конструкторське бюро "Новатор" і Федерального науково-виробничого центру "Титан-Барикади".

"Ці компанії виробляють для російського міністерства оборони комплекси крилатих ракет наземного базування, дальність польотів яких заборонена в рамках Договору про ракети середньої і малої дальності. Тому є достатньо підстав вважати, ґрунтуючись на конкретних і зрозумілих фактах, що вони були залучені до дій, що суперечать національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням, міністерство вводить режим експортного ліцензування на продукцію компаній, які потрапили в чорний список, а також на пов'язані з ними товари з інших країн, якщо в них є американські комплектуючі.

Нагадаємо, у жовтні Держдепартамент США опублікував список російських компаній, які потрапляють під американські санкції.

До переліку увійшли 39 компаній, серед яких "Калашников", "Ростех", "Рособоронекспорт", "Іжмаш", "Сухой", "МіГ", "Туполєв", "Алмаз-Антей" та інші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.