ЄС засудив недопуск Навального до балотування на виборах президента РФ

Вівторок, 26 грудня 2017, 12:37

В ЄС заявили, що відмова Центральної виборчої комісії РФ допустити опозиціонера Олексія Навального до реєстрації в якості кандидата у президенти викликає серйозні сумніви щодо політичного плюралізму у Росії.

Про це йдеться у заяві речника Європейської служби зовнішньої дії.

В ЄС наголошують, що таке рішення ЦВК Росії загрожує перспективам демократичних виборів президента.

"Рішення Центральної виборчої комісії РФ, в якому зазначено, що російський опозиційний політик Олексій Навальний не братиме участі у президентських виборах 2018 року через непогашену судимість, ставить під сумнів політичний плюралізм у Росії та перспективи демократичних виборів наступного року", - йдеться у заяві речника.

В ЄС нагадали, що стосовно Навального Європейський суд з прав людини дійшов висновку, що його було позбавлено права на справедливий суд у ході переслідування в 2013 році за звинуваченням у розкраданні.

"Політично вмотивовані звинувачення не можуть використовуватися для перешкоджання політичній участі. Ми очікуємо, що російська влада забезпечить рівні умови, в тому числі й на президентських виборах, які відбудуться 18 березня", - наголошується у заяві.

Також у ЄС висловили сподівання, що на вибори президента РФ будуть запрошені спостерігачі ОБСЄ.

25 грудня ЦВК Росії ухвалила рішення не допустити опозиціонера Олексія Навального до реєстрації в якості кандидата на президентських виборах 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: