США і Південна Корея розпочали масштабні навчання ВПС

Понеділок, 4 грудня 2017, 07:39

США і Південна Корея на тлі загрози з боку КНДР розпочали масштабні навчання військово-повітряних сил.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

П’ятиденнні навчання ВПС Vigilant ACE проходять менше ніж через тиждень після того як Північна Корея провела черговий запуск балістичної ракети. Навчання є щорічними і були заплановані ще до запуску ракети КНДР.

Ці комбіновані навчання є найбільшими, які проводять союзники. В них задіяні понад 230 військових літаків і близько 12 тисяч військових.

До навчань у Південній Кореї вперше приєдналися одразу шість новітніх винищувачів  F-22 Raptor, а також дюжина винищувачів F-35A.

Зазначається, що союзники відпрацюють різні військові сценарії, в тому числі імітаційні удари по макетах ядерних об’єктів КНДР.

Нагадаємо, 28 листопада Північна Корея провела запуск балістичної ракети "Хвасон-15", яка піднялася у небо на 4500 кілометрів, та перебувала 53 хвилини в повітрі, перш ніж впасти у води на відстані 210 кілометрів на захід від японської префектури Аоморі.

Північна Корея стверджує, що вона успішно випробувала нову потужну міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-15", яку можна оснастити "надвеликою важкою боєголовкою", що здатна вразити материкову частину США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.