Росія повідомила, за яких умов КНДР погодиться на переговори з США

П'ятниця, 1 грудня 2017, 09:38

В Росії заявляють, що КНДР готова до переговорів з США з питань безпеки на умовах паритету і за участю Росії.

Про це заявив депутат Держдуми РФ Віталій Пашин, коментуючи підсумки переговорів російської парламентської делегації з північнокорейським керівництвом в Пхеньяні, передає ТАСС.

"Тепер КНДР на умовах паритету готова вести переговори з США за участю Росії як третьої сторони", - сказав Пашин.

"За словами представників Північної Кореї, вони були змушені продемонструвати здатність гідної відповіді на будь-яку агресію з боку США, здатність завдавати удару по будь-якій території Америки. І це перший ракетний пуск з останнього запуску, здійсненого КНДР з 15 вересня. Відтоді протягом 75 днів Пхеньян утримувався від військових провокацій, чекаючи у відповідь кроків від США, які замість того, щоб піти на зустріч, оголосили про великі позапланові навчання", - сказав він.

Нагадаємо, 28 листопада Північна Корея провела запуск балістичної ракети "Хвасон-15", яка піднялася у небо на 4500 кілометрів, та перебувала 53 хвилини в повітрі, перш ніж впасти у води на відстані 210 кілометрів на захід від японської префектури Аоморі.

Північна Корея стверджує, що вона успішно випробувала нову потужну міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-15", яку можна оснастити "надвеликою важкою боєголовкою", що здатна вразити материкову частину США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: