Посол ЄС закликав Раду не чіпати Фонд регіонального розвитку у бюджеті-2018

Понеділок, 4 грудня 2017, 13:13

У представництві Євросоюзу в Україні занепокоєні пропозицією Бюджетного комітету Верховної ради зменшити на наступний рік фінансування Фонду регіонального розвитку.

Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі під час ІІ Всеукраїнського форуму об'єднаних громад "Ініціативи, що змінюють життя", повідомляє "Укрінформ".

"Прем'єр-міністр слушно запропонував у бюджеті наступного року віддати 1% усіх надходжень до фондів регіонального розвитку. Ми вважаємо, це дуже розумний крок. Таке фінансування регіонального фонду місцевого розвитку дасть можливість тим територіям, де економічна ситуація не така добра, також розвиватися в Україні. Але ми трішки занепокоєні тим, що Бюджетний комітет ВР вирішив зменшити цю суму на 5 млрд грн, а така пропозиція, якщо буде прийнята, зменшить кошти для Фонду регіонального розвитку наполовину", - зазначив Мінгареллі.

За його словами, таких підхід також "зменшить можливості створити систему підтримки тим територіям України, де необхідна допомога для місцевого економічного розвитку".

"Тому ми хотіли б звернутися до Верховної Ради і попросити, щоб вони відновили попередній бюджет, який пропонував Кабінет міністрів, і прем'єр-міністр особисто зробив цю пропозицію", - сказав Мінгареллі.

Він також наголосив на необхідності ухвалення нового законодавства, коли відбувається об'єднання територіальних громад.

"Для того щоб підтримувати динаміку добровільного об'єднання (громад - ред.), я хотів би заохотити ВР, аби вони ухвалювали ті проекти законів, які будуть сприяти процесу об'єднання, і включити сюди і міста, і міста обласного значення, аби вони брали участь у цьому процесі", - зазначив Мінгареллі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.