Угорщину не влаштовує компромісний план розподілу шукачів притулку

Понеділок, 4 грудня 2017, 16:45

Угорщина, як і раніше, рішуче виступає проти нелегальної імміграції, а Європейський Союз повинен зосередити зусилля на захисті своїх зовнішніх кордонів.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, коментуючи компромісну пропозицію Естонії щодо розселення прохачів притулку, повідомляє Reuters.

"Погляд Угорщини на імміграцію зрозумілий і непорушний: ми вважаємо, що незаконна імміграція небезпечна. Якби не нелегальна імміграція, Європі ніколи не довелося би зіштовхуватися з тією загрозою терору, з якої вона зіштовхнулась зараз", - сказав Сійярто на прес-конференції у понеділок.

Міністр додав, що єдиним прийнятним для Будапешта рішенням є те, що незаконна імміграція повинна бути зупинена - і бажано якомога далі від кордонів ЄС.

Як повідомлялось, уряди країн Євросоюзу вивчать пропозицію Естонії, спрямовану на подолання розколу щодо розподілу відповідальності за біженців.

Згідно з естонським планом, Європейська комісія визначатиме "справедливі частки" кількості прохачів притулку грунтуючись на кількості населення і добробуті цих країн.

Іншим державам-членам пропонується надавати допомогу різними способами, а не просто приймати людей, а також пропонувати матеріальну допомогу у вигляді персоналу, фінансування тощо

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: