ЄС запроваджує нові антидемпінгові правила для захисту ринків

Понеділок, 4 грудня 2017, 17:27

Рада ЄС схвалила нові правила для захисту європейських ринків від недобросовісних практик торгівлі. Вони набудуть чинності 20 грудня.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради.

Нова антидемпінгова методологія виявить і усуне випадки, коли ціни на імпортовані товари штучно занижуються завдяки втручанню держави.

Нова правова основа усуває колишню різницю між ринковою та неринковою економікою для розрахунку демпінгу при збереженні того ж рівня захисту для виробників.

Тепер Єврокомісія повинна буде довести факт "істотного ринкового спотворення" між ціною продажу продукту і його собівартістю. Виходячи з цього, буде дозволено встановлювати ціну на товар, посилаючись, наприклад, на його ціну в країні з аналогічним рівнем економічного розвитку або на відповідні неспотворені міжнародні витрати і ціни.

Комісія також буде розробляти окремі доповіді про країни або сектори, описуючи їхнє спотворення. Відповідно до існуючої практики, підприємства ЄС матимуть можливість подавати скарги, але вони зможуть використовувати звіти Комісії, щоб підтвердити свої скарги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.