Чалий очікує на підписання до кінця року закону про $50 млн на летальну зброю для України

Вівторок, 5 грудня 2017, 08:02

Посол України в США Валерій Чалий розраховує, що президент США Дональд Трамп до кінця поточного року підпише закон про виділення Україні $ 50 млн на летальну зброю.

Про це він сказав в інтерв'ю" Радіо Свобода ".

"Думаю, що це буде ще в цьому році. А що стосується надання потужної летальної зброї, то це окреме рішення, яке повинно бути прийнято саме президентом, всі підготовчі процедури на сьогоднішній день проведені. Це політичне рішення, і воно буде прийматися з урахуванням національних інтересів США. Сподіваємося, що наші аргументи про те, що надання такого озброєння ще до президентських виборів в Росії є дуже важливим і стане додатковим важелем впливу, будуть почуті ", - сказав посол.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання озброєння України. Вони наполегливо рекомендують виділити фінансування та продати Україні протитанкові ракети.

Нагадаємо, у Сенаті США кажуть про зміну політики уряду щодо надання Україні оборонних озброєнь.

"За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється", - заявив нещодавно сенатор-республіканець Джим Інгофф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.