Теракту в Манчестері можна було уникнути - доповідь

Вівторок, 5 грудня 2017, 18:13

Нападу смертника на концерті в Манчестері, в результаті якого у травні загинули 22 людини, можливо було запобігти, якщо б служби безпеки відреагували на розвіддані за кілька місяців до теракту.

Про це свідчить презентована у вівторок урядова доповідь, повідомляє Reuters.

Колишній незалежний експерт у сфері терористичного законодавства Девід Андерсон підготував доповідь на прохання міністра внутрішніх справ щодо оцінки дій поліції і служб безпеки під час терактів в Манчестері і в Лондоні в 2017 році.

У доповіді ідеться, що, ймовірно, тераткту в Манчестері можна було запобігти, якби ситуація склалася по-іншому.

За даними доповіді, троє з шести нападників були відомі службам безпеки, але тільки людина перебувала під активним слідством. Виконавець теракту в Манчестері Салман Абеді двічі фігурував в розслідуваннях британської розвідки.

Служба безпеки МI5 повинна була обговорити необхідність подальшого розслідування щодо Абеді наприкінці травня, через дев'ять днів після атаки.

Нагадаємо, теракт у Манчестері стався 22 травня на стадіоні "Манчестер Арена", під час концерту американської співачки Аріани Гранде.  Загинули  22 людини, в тому числі діти, майже 60 осіб отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.