Прем’єр Чехії відмовився їхати до Земана, надіславши заяву про відставку поштою

Середа, 6 грудня 2017, 13:52

Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка відправив поштою заяву про відставку уряду президенту Мілошу Земану замість того, щоб привезти її особисто.

Про це повідомляє Aktualne.cz.

Зазвичай глава уряду особисто приїжджає до резиденції президента у Празі і повідомляє про відставку. Всі попередні десять прем’єр-міністрів передавали заяву безпосередньо президенту.

Соботка став першим чеським прем’єром, який проігнорував візит до президента, надіславши документ поштою.

6 грудня чинний уряд Чехії провів останнє засідання. Соботка подякував міністрам і заявив, що після чотирьох років напруженої роботи з нетерпінням чекає певного спокою.

Сьогодні ввечері Земан призначить прем'єр-міністром Чехії лідера політичного руху АНО Андрея Бабіша. 13 грудня відбудеться церемонія призначення нового уряду, до якого увійдуть 14 міністрів.

Як відомо, Земан та уряд Чехії мали напружені стосунки, в першу чергу через позицію щодо Росії. Чеський президент неодноразово висловлювався на підтримку Кремля, в тому числі щодо незаконної анексії Криму.

Уряду Чехії щоразу доводилося виправдовуватись, що заяви Земана – це його особиста позиція, яка жодним чином не збігається з офіційною позицією Праги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: