У Швейцарії пропонують домашній арешт для людей, які вважаються загрозою безпеці

П'ятниця, 8 грудня 2017, 19:58

Швейцарський уряд запропонував дозволити домашній арешт для людей, які вважаються такими, що створюють загрозу безпеці, навіть якщо вони не підозрюються у конкретному злочині.

Про це заявила міністр юстиції Симонетта Соммаруга, повідомляє Reuters.

Цей крок є частиною антитерористичного пакету, який, за словами урядовців, має заповнити прогалини у правовій системі, коли мова йде про людей, які становлять "потенційні загрози".

"На даний момент у співробітників поліції та органів правосуддя звязані руки, коли йдеться про ефективні дії щодо таких людей, поки не ведеться кримінальне розслідування", - сказала Соммаруга.

Вона навела приклад трьох іракців, засуджених в 2016 році за підтримку терористичної групи "Ісламська держава", які зараз знаходяться на свободі після звільнення з в'язниць, хоча влада все ще розглядає їх як загрозу безпеці.

За пропозиціями уряду, держава могла б вимагати від таких людей регулярно звітувати владі, як зараз це роблять деякі футбольні хулігани, і обмежити їхнє пересування та контакти. Домашній арешт був би останнім засобом і вимагав би схвалення судді.

До цього часу Швейцарія уникала терористичних нападів, на відміну від сусідньої Німеччини та Франції, але Швейцарська розвідувальна служба в минулому місяці повідомила, що 550 людей становлять потенційну небезпеку для країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.