Німецький депутат від АдН назвав сина тенісиста Бориса Беккера "напівнегром"

Четвер, 11 січня 2018, 11:19

Депутату Бундестагу від правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" Єнсу Маєру суд заборонив повторювати образливий вислів на адресу сина тенісиста Бориса Беккера.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Минулого тижня в Німеччині спалахнув скандал через те, що на сторінці Маєра в Twitter з'явився запис, в якому Ноа Беккера було названо "напівнегром".

Згодом цей допис було видалено, а Маєр заявив, що його написав не він, а його співробітник, якому він вже оголосив догану. Маєр додав, що хотів би вибачитися перед Ноа Беккером.

Ноа Беккер та Борис Беккер

Допис стосувався інтерв’ю, в якому Ноа Беккер зазначив, що, на його думку, Берлін є відносно "білим" містом у порівнянні з Парижем чи Лондоном. Він розповів, що зазнавав нападів та образ через свій коричневий колір шкіри.

Керівництво фракції АдН в Бундестазі оголосило догану Маєру за цей твіт, а Ноа Беккер подав на нього до суду.

Земельний суд Берліна ухвалив тимчасове рішення, яким заборонив Маєру повторювати образливі слова на адресу Ноа Беккера.

Заборона діє до нового рішення, яке може ухвалити суд у цій справі. У разі порушення цієї заборони Маєру загрожує штраф до 250 тисяч євро чи дисциплінарний арешт на строк до півроку. Політик може оскаржити це рішення.

Батько Ноа - легенда тенісу Борис Беккер - у статті для видання Welt am Sonntag закликав до активної боротьби з расизмом та нетерпимості до його проявів.

Він також висловив сумнів, що автором твіту є не Маєр, а його співробітник. "Вони в АдН завжди вдаються до таких вивертів - спочатку щось запустити, а потім дистанціюватися від цього", - написав тенісист.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.