Суд Барселони зобов'язав партію Пучдемона відшкодувати мільйонні відкати

Вівторок, 16 січня 2018, 09:25

Провінційний суд Барселони виніс рішення, в рамках якого Каталонська європейська демократична партія (PDeCAT) повинна відшкодувати державі 6,6 мільйона євро, отримані в результаті корупційної діяльності між 1999 і 2009 роками.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Згідно з рішенням провінційного суду Барселони, партія колишнього глави уряду Каталонії Жорді Пужоля має виплатити 6,6 млн євро після того, як було виявлено, що партія брала участь у корупційній схемі.

Йдеться про партію Демократична конвергенція Каталонії (CDC), яка пізніше була перетворена в Каталонську європейську демократичну партію.

Тривале розслідування, відоме як "Palau" (Палац), встановило, що іспанська будівельна компанія Ferrovial виплачувала комісію партії (CDC) в обмін на контракти на громадські роботи. Свої відкати партія отримувала із пожертв, що надходили від Ferrovial на рахунки музичного фонду в період між 1999 і 2009 роками.

У понеділок, 15 січня, провінційний суд Барселони виніс тюремні терміни для 12 осіб, у тому числі для колишнього скарбника партії та колишнього президента музичного фонду.

Суд засудив колишнього скарбника Даніеля Оскара до чотирьох років та п'яти місяців в'язниці за отримання вигоди та відмивання грошей, в той час як Фелікса Мілета, колишнього главу музичного фонду, та його помічника Жорді Монтула засудили на дев'ять та сім років за розкрадання коштів.

Нагадаємо, минулого тижня колишній глава уряду Каталонії Артур Мас оголосив про свою відставку з поста президента сепаратистської партії PDeCAT.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.