Суд над Манафортом може розпочатися восени

Середа, 17 січня 2018, 09:46

Федеральний суддя США відклала встановлення строку судового розгляду для колишнього менеджера передвиборної кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта, який є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США.

Про це повідомляє Reuters.

Сторона захисту заявила, що уряд не надав усіх зібраних доказів, а їм потрібно більше часу на їх вивчення.

"У нас обмежені ресурси, - сказав адвокат Манафорта Кевін Даунінг. - Ми не є великими юридичними фірмами".

Повідомляється, що уряд намагався почати судовий процес вже у травні.

Проте суддя Емі Берман Джексон під час слухання у вівторок, 16 січня, в окружному суді округу Колумбія заявила, що судовий розгляд щодо Манафорта та його ділового партнера Річарда Гейтса не може розпочатися до осені.

Вона також застерегла Гейтса та його адвокатів щодо порушення правил, які забороняють обговорювати справу з пресою.

Суддя також погодилася звільнити Гейтса з-під домашнього арешту.

Нагадаємо, колишньому керівнику передвиборчої кампанії президента Трампа й екс-раднику Віктора Януковича Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами: у змові, відмиванні грошей, робленні фальшивих заяв та інших злочинах у зв’язку з їх лобістською діяльністю на користь колишнього проросійського президента України Віктора Януковича.

Зазначимо, що Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році.

Колишньому керівнику передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його вину доведуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.