Нові санкції США обмежать продажі Microsoft для сотень російських компаній - ЗМІ

Понеділок, 22 січня 2018, 13:06

Два офіційних дистриб'ютори Microsoft в Росії вводять обмеження на продаж програмного забезпечення Microsoft для більш ніж 200 російських компаній у зв'язку з новими санкціями США.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дистриб'юторів.

Зазначається, що нові заходи США скоротять терміни кредитів для російських фінансових компаній, що потрапили у санкційний список. Строки кредитування для таких компаній скорочуються з 30 до 14 днів, а, наприклад, для енергетичних компаній - з 90 до 60.

Один з двох дистриб'юторів корпорації Microsoft, російська компанія Merlion, у своєму повідомленні сповістив партнерів про зміну умов та термінів виплат для всіх покупців (ліцензованого продукту Microsoft) із санкційного списку. Так, покупці повинні здійснювати оплату в стислі терміни, або авансом у деяких випадках.

У повідомленні другого дистриб'ютора, RRC, йдеться про введення за наказом Microsoft серйозних обмежень для підприємств, що підпадають під санкції США.

Merlion and RRC посилаються на правила, що випливають з нового пакету санкцій США, підписаних Дональдом Трампом 2 серпня, які пов'язані з кібератаками та втручанням Росії у справи України.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили про існування нового списку з понад 500 російських чиновників, бізнесменів та компаній, проти яких будуть введені санкції США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.