У Туреччині затримали 42 осіб за пости у соцмережах про військові дії у Сирії

Вівторок, 23 січня 2018, 12:42

Турецька поліція протягом ночі затримала 42 людини, у тому числі прокурдського політика, за "поширення терористичної пропаганди" в соціальних мережах про військову операцію Туреччини проти курдів у Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на турецькі ЗМІ.

Загалом, внаслідок поліцейських рейдів у західній провінції Ізмір було затримано близько 70 осіб з початку військової операції "Оливкова Гілка".

Повідомляється, що контртерористичні загони почали одночасні рейди в різних частинах міста Ізмір та прилеглих провінціях Денізлі та Маніса.

Серед затриманих в Ізмірі є також глава про-курдської Демократичної партії народів (ДПН), другої за величиною опозиційної партії в парламенті, яку Анкара підозрює у зв'язках з Робочою партією Курдистану.

Серед затриманих були також шість підозрюваних, обвинувачених у поширенні пропаганди на вулицях.

Поліція провела подібні арешти, пов'язані з повідомленнями в соціальних мережах, по всій країні, затримавши 14 підозрюваних у східних провінціях Ван, Игдир та Мус, і ще п'ять у середземноморській провінції Мерсін.

Нагадаємо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Як відомо, Анкара вважає курдських повстанців у Сирії терористами, стверджуючи, що вони пов'язані з курдськими бойовиками, що воюють проти турецького уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.