Україна не має прострочених боргів за рішеннями ЄСПЛ – Мін'юст

Вівторок, 23 січня 2018, 17:07

Україна на сьогодні не має прострочених боргів з виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька, повідомляє "Укрінформ".

"На виконання рішень ЄСПЛ за останні 10 років загалом було сплачено 1 млрд 892 млн грн, а за період з 2014 по 2017 рік якраз 1 млрд 483 млн грн. Це свідчить про те, що в цей період часу нам вдалося не тільки погасити всі заборгованості, які були на той момент, ми можемо відверто констатувати, що на сьогоднішній день ми не маємо прострочених боргів за рішеннями ЄСПЛ. Все виконується вчасно в рамках трьох місяців після винесення рішення", - сказала Бернацька.

Вона підкреслила, що це "шалений прогрес, який був визнаний ЄСПЛ і Радою Європи".

"Історично ми були завжди на першому місці. Але це перше місце з кінця, коли в нас була найбільша кількість скарг проти України. Бо в нас було багато невиконаних рішень, нові надходили... На сьогоднішній день хочемо повідомити, що ми знаходимося на 5 місці. І ми обігнали з вами і Росію, і Румунію, і Угорщину. Таким чином ми показуємо дуже позитивний результат. І сподіваємося, це буде відбуватися і в подальшому", - сказала Бернацька.

Раніше повідомлялося, що Україна опинилася серед країн з найбільшою кількістю нових справ, зареєстрованих у 2016 році в Європейському суді з прав людини. Це майже вдвічі більше ніж у 2015 році, коли таких справ було 57.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.