Мін'юст заявив про погашення боргів перед українцями за рішеннями ЄСПЛ у 2008-2013 роках

Середа, 1 листопада 2017, 11:29

Міністерство юстиції за 3,5 роки повністю погасило борги перед українськими громадянами за рішеннями Європейського суду з прав людини, більшість з яких були ухвалені в період з 2008 по 2013 роки, та які повністю ігнорувалися попередньою владою.

Про це заявив заступник Міністра юстиції України - уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, повідомляється на сайті Міністерства юстиції України.

За його словами, українській державі у спадок від попередньої влади залишилися понад 3000 рішень Європейського суду з прав людини на користь українських громадян, які роками ігнорувалися владою.

Ліщина повідомив, що починаючи з 2014 року, вперше за роки незалежності, Міністерство юстиції почало масштабну роботу з врегулювання такого роду справ.

За цей час кошти за позовами ЄСПЛ були виплачені українським громадянам у повному обсязі.

"Разом з тим, відповідно до рішення Суду, Комітету міністрів Ради Європи було передано 12 тисяч подібних справ. Це робочий процес, який дасть можливість в рамках спільної роботи з Радою Європи віднайти механізм системного урегулювання цієї проблеми, яка протягом 20 років переходила від Уряду до Уряду, лише поглиблюючись.

Українці мають отримати компенсацію за вказаними рішеннями ЄСПЛ, незважаючи на те, що причиною виникнення цих справ проти України є популістські рішення попередніх складів Уряду та Парламенту", - повідомляють у Мін'юсті.

Нагадаємо, майже 10 тисяч рішень Європейського суду з прав людини, що охоплюють 46 країн, не були приведені у виконання національними урядами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.