Ризик призупинення безвізу: в ЄС занепокоєні лише двома країнами

Вівторок, 23 січня 2018, 18:44

Дипломати ЄС під час обговорення механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами висловили занепокоєння щодо Грузії та Албанії.

Про це у своєму Twitter написав брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"Що стосується сьогоднішнього засідання по механізму призупинення безвізового режиму: держав-членів ЄС хвилюють дві країни - Грузія та Албанія, однак жодна країна (ЄС - Ред.) не припускає, що механізм призупинення має бути застосований проти будь-якої країни, з якою ЄС має візову лібералізацію", - написав він.

Раніше повідомлялося, що ЄС незадоволений українським законопроектом про антикорупційний суд, але ризиків призупинення безвізового режиму немає.

"ЄС не в захваті від українського законопроекту про антикорупційний суд, але реальної загрози щодо призупинення безвізового режиму немає. Насправді держави-члени ЄС більше стурбовані шукачами притулку з Грузії", - писав напередодні Джозвяк.

Нагадаємо, невиконання Києвом зобов’язання щодо створення системи автоматичної перевірки електронних декларацій становить більшу загрозу для безвізового режиму з ЄС, ніж недоліки у законопроекті про антикорупційний суд.

Детальніше читайте у статті на ЄвроПравді "Чи скасують безвіз Україні: що не так у боротьбі Брюсселя за антикорупційний суд".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.