У Чехії проходить другий тур виборів президента

П'ятниця, 26 січня 2018, 14:16

26 січня в Чехії починається другий тур виборів президент. За пост глави держави борються два кандидати - чинний президент Мілош Земан та екс-глава Академії наук Іржі Драгош.

Голосування проходить протягом двох днів - 26 та 27 січня. Виборчі дільниці відкриваються в п'ятницю з 14 до 22 годин, і в суботу з 8 до 14 годин.

На відміну від першого туру голосування, виборці отримують бюлетені з іменами кандидатів не поштою, а безпосередньо на виборчій дільниці.

Голосування також проводитися за межами території Чехії на спеціально відкритих виборчих дільницях. Переможцем буде визнаний кандидат, який набере більшість голосів виборців.

Земан виграв перший тур виборів, набравши значно менше, ніж очікувалося - 38,6% голосів. Драгош посів друге місце, його підтримали 26,6% виборців.

Драгош сподівається отримати підтримку ліберальних прозахідних чеських виборців, яких відштовхує грубий та інколи вульгарний стиль президента Земана, прихильного до Китаю та Росії.

За тиждень до виборів одне із соціологічних опитувань показало рівні шанси кандидатів на перемогу, а інше продемонструвало лідерство Драгоша.

Детальніше про президентські вибори у Чехії - у статті "Крок до поразки Земана: хто здатен скинути проросійського президента Чехії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: