У Німеччині учасники коаліційних переговорів планують сформувати уряд до 4 лютого

П'ятниця, 26 січня 2018, 17:13

Партії, що беруть участь у коаліційних переговорах щодо формування наступного уряду Німеччини після чотирьох місяців політичної невизначеності хочуть завершити переговори до 4 лютого.

Про це повідомляє AFP.

Провідний член християнських демократів Міхаель Гроссе-Бромер заявив, що сторони сподіваються закінчити переговори до 4 лютого, хоча не виключається можливе відтермінування ще на два дні.

Цей графік є ще амбітнішим, ніж той, про який раніше говорила Меркель - про 11 лютого як крайній термін.

"Ми будемо стежити за тим, щоб ми швидко домовлялися", - сказала Меркель перед початком переговорів. "Це не тільки новий початок для Європи, але й для Німеччини", - додала вона.

Як відомо, переговори щодо створення нової "великої коаліції" між Християнсько-демократичним союзом (ХДС) канцлерки Ангели Меркель, його баварським партнером Християнсько-соціальним союзом (ХСС) та Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН) розпочалися в п’ятницю у Берліні.

Згодом відбудеться перше засідання 15 учасників групи переговірників, робота якої триватиме до тих пір, поки не буде сформовано новий уряд Німеччини.

Нагадаємо, що переговори почалися через чотири місяці після виборів у Бундестаг. Їм передували спроби утворити так звану коаліцію "Ямайка" у складі ХДС/ХСС, Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП), які, однак, провалилися через відмову вільних демократів.

Спочатку голова СДПН Мартін Шульц відкидав можливість знову взяти участь у формуванні "великої коаліції", але після провалу консультацій щодо "Ямайки" соціал-демократи погодились взяти участь у "зондуванні" можливості подальших переговорів із ХДС/ХСС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.