Спікер Сейму Литви: у стосунках з РФ не буде змін, поки не зміниться позиція Москви

Середа, 3 січня 2018, 12:38

Спікер Сейму Литви Вікторас Пранцкетіс заявив, що не бачить можливостей для істотних змін у відносинах з Росією, поки не зміниться позиція Москви.

Про це повідомляє Delfi.

"Торговельні відносини у нас є, дипломатичні відносини є, відмовлятися від цінностей у нас немає ні можливості, ні бажання, а далі все, як і сказала президент, без змін у позиції Росії або керівництва, не можна сподіватися на зміни у відносинах", - сказав Пранцкетіс.

Прем'єр Литви Саулюс Скверняліс в інтерв'ю в неділю зазначив, що Литва в цьому році повинна встановити контакти з представниками російської влади, а колишню політику ізоляції, проведену Литвою, назвав невигідною і унікальною в Євросоюзі.

Прем'єр стверджує, що до відновлення зв'язків потрібно підходити прагматично, але водночас не можна відмовлятися від стратегічних позицій по Україні.

"Я вважаю, що можливість є, прем'єр згадує рівень віце-міністрів, тому якась зміна в уряді в цій сфері може статися...Економічні цілі є, але яким шляхом вони виникають у відносинах з державами, це вже питання нашого самовизначення", - сказав Пранцкетіс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.