Туреччина затримала медиків, які критикували військову операцію в Сирії

Вівторок, 30 січня 2018, 10:12

Турецька державна агенція Anadolu повідомила про затримання високопоставлених членів медичної асоціації, які виступали проти турецької військової операції у Сирії.

Про це повідомляє Associated Press.

Голова Турецької медичної асоціації та ще семеро осіб були затримані в рамках операції поліції у вівторок. Їх звинувачують у порушення антитерористичного законодавства Туреччини. Прокурори видали ордери на арешт 11 членів асоціації.

У понеділок МВС Туреччини відзвітувало про затримання більше 300 людей за пости у соцмережах з критикою турецької військової операції у Сирії.

Туреччина 21 січня розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG), що належать до коаліції "Демократичних сил Сирії" (SDF).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK. Втім, курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Військову операцію широко підтримали в основному проурядові засоби масової інформації Туреччини та більшість політичних партій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: