Туреччина продовжить військові дії в Сирії навіть всупереч інтересам США

Понеділок, 29 січня 2018, 18:42

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу запевняє, що Анкара продовжить військові дії в Сирії, навіть якщо це суперечить інтересам США.

Про це йдеться колонці міністра, опублікованій на сайті "Європейської правди".

"Коли член НАТО озброює терористів, що атакують іншого члена НАТО – це грубо порушує фундаментальні принципи Альянсу. Це – аномальна політика, і її треба виправляти", - заявляє Чавушоглу щодо рішення США озброїти Загони народної самооборони (YPG), які на думку Анкари являють собою заборонену терористичну організацію "Робітнича партія Курдистану" тільки під іншою назвою.

Глава МЗС Туреччини не сумнівається, що "США усвідомлять шкоду", яку ця політика завдає довірі до всього НАТО, та змінять її.

"Те, що нині Вашингтон покладається на Загони народної самооборони – помилка, яка завдає шкоду йому самому. Тим більше, з огляду на те, що вони вже мають надійного партнера в регіоні – Туреччину.

Однак Турецька держава не може дозволити собі чекати, доки США виправлять помилковий курс", - заявляє міністр.

Чавушоглу запевнив, що операція турецьких військових "Оливкова гілка" у регіоні Афрін "триватиме, доки терористи не будуть знищені".

Як відомо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв розширити наступ своїх військ в Сирії проти курдських підрозділів, незважаючи на заклики до стримування від західних союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: