Швейцарський університет видаватиме дипломи з йодлю

Вівторок, 30 січня 2018, 13:44

З наступного навчального року у Швейцарії вперше можна буде отримати університетський диплом з йодлю – характерного співу гірських мешканців Альп.

Про це повідомляє The Local.

Університет прикладних наук та мистецтв Люцерна додає курс з йодлю у свою програму народної музики. Студенти зможуть здобути ступінь бакалавра (3 роки навчання) та магістра (2 роки навчання) з цієї альпійської вокальної техніки.

Університет пропонує курси народної музики з 2012 року і тепер він стане першим в країні, що дозволить отримати диплом із виконання традиційного альпійського наспіву.

Майкл Кауфманн, керівник музичного відділу університету, розповів, що давно хотів запропонувати вивчення йодлю, але до тепер міг знайти достатньо кваліфікованого викладача. Курс викладатиме Надя Ресс, швейцарська зірка у техніці йодль. Ресс керує власною академією йодлю в Цюриху.

Очікується, що у перший рік на навчання будуть прийняті три або чотири студенти.

Мистецтво йодлю - давня традиція в Швейцарії, яка користується популярністю. Це одна з восьми швейцарських традицій, яку уряд має намір запропонувати ЮНЕСКО включити у список "нематеріальної спадщини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.