Клімкін: "Кремлівська доповідь" має змусити РФ погодитися щодо миротворців на Донбасі

Вівторок, 30 січня 2018, 16:49

"Кремлівська доповідь" - список наближених до президента Росії Володимира Путіна осіб, стосовно яких можуть бути введені санкції, має змусити Російську Федерацію погодитися на розміщення реальної миротворчої місії на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНІАН.

За його словами, він підтримує постійний контакт зі спеціальним представником Держдепартаменту США у справах України Куртом Волкером, розмовляв з ним і до останньої його зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, і після неї.

"На жаль, під час зустрічі (Волкера з Сурковим. – Ред.), не було досягнуто жодного результату, але ми будемо послідовно тиснути з метою імплементації логіки дорожньої карти (виконання Мінських угод. - Ред.), і сподіваюся, що останні події, і в тому числі з американського боку, теж, скажімо так, в лапках, "допоможуть" зрозуміти, що її (Росії) пропозиції стосовно body guards (охоронців) для СММ не мають жодного сенсу, а потрібна реальна миротворча місія", - наголосив Клімкін.

"Потрібно дати СММ спокійно працювати й не заважати, і потрібно дати миротворцям, але саме реальним миротворцям, перебрати контроль за ситуацією на окупованих територіях", - додав міністр.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів. 

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: