У Росії вже готують відповідь на "кремлівську доповідь" – росЗМІ

Середа, 31 січня 2018, 17:07

Комісія Ради Федерації РФ із захисту державного суверенітету розробляє законопроект, який стане відповіддю Росії на "кремлівську доповідь" США.

Про це повідомляє РБК з посиланням на джерела.

За словами співавтора документа Людмили Бокової, тимчасова комісія готує законопроект, що визначає поняття втручання в суверенітет країни.

"Існує безліч фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи нашої країни, - зазначає Бокова. - Висуваючи законодавчі ініціативи, ми виходимо з позиції дзеркальності заходів, які спрямовані на протидію зовнішньому втручанню".

За її словами, одним із таких заходів стане закріплення в законі понять "суверенітет" і "втручання у суверенітет країни".

Втручанням у внутрішні справи країни сенатори назвуть "незаконні спроби, що не ґрунтуються на міжнародному праві та міжнародних договорах, вплинути на рішення державних органів країни", - сказав президент фонду "Інститут регіональних проектів і законодавства" Борис Надєждін, який брав участь у роботі комісії.

Однак двоє співрозмовників видання у Держдумі РФ сказали, що не чули про розробку такого законопроекту.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів. 

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що так званий "кремлівський список" ускладнює російсько-американські відносини, але поки що РФ відповідати на цей "недружній крок" не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.