У Британії за підозрою у десятках убивств арештували колишнього шпигуна в ІРА

Середа, 31 січня 2018, 17:19

Поліція Британії арештувала за підозрою у десятках вбивств 72-річного чоловіка, який був найкращим британським шпигуном всередині Ірландської республіканської армії.

Про це повідомляє The Telegraph.

Фред Скаппатіччі, відомий як Stakeknife протягом 25 років доносив британській контррозвідці про дії Ірландської республіканської армії. В організації він відповідав за безпеку.

Поліція затримала його за підозрою у викраденні людей, тортурах і вбивстві кількох десятків осіб, яких підозрювали у видачі секретної інформації британським спецслужбам.

Протягом тривалого часу британська контррозвідка начебто покривала свого агента, часто закриваючи очі на злочини, до яких він міг бути причетний. Контррозвідка навіть створила спеціальний відділ для контактів зі шпигуном.

Після підписання мирної угоди 1998 року, яка поклала край 30-річним бойовим зіткненням в Ірландії, Скаппатіччі залишив Північну Ірландію і оселився в Англії.

Його арешт став наслідком дворічних слідчих дій британських правоохоронців, які займалися розслідуванням злочинів шпигуна Stakeknife. Йому приписують до 50 вбивств.

Сам Скаппатіччі всі звинувачення на свою адресу заперечує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: