У Німеччині депутат від ультраправих став головою ключового комітету по бюджету

Середа, 31 січня 2018, 18:26

Депутат від євроскептичної та антиіммігрантської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН), який критикував спроби порятунку єврозони та Європейський Центральний банк, був обраний головою впливового бюджетного комітету німецького парламенту.

Про це повідомляє Reuters.

Топ-посада, яку називають "комітетом короля" через вплив щодо контролю бюджетів уряду, традиційно зарезервована для найбільшої опозиційної партії. В результаті виборів такою стала АдН, оскільки консерватори канцлерки Ангели Меркель та соціал-демократи (СДПН) намагаються створити нову коаліцію.

Комітет проголосував у середу, щоб прийняти кандидата від АдН Петера Берінгера, який здобув популярність завдяки кампанії з репатріації золотого запасу Німеччини з-за кордону. Він також закликав до "негайного припинення масової незаконної міграції мусульман в Європу, що загрожує існуванню" країни.

 Фото Reuters

Повідомляється, що АдН та вільні демократи проголосували за Берінгера, в той час як консерватори, соціал-демократи та зелені утрималися. Німецькі Ліві проголосували проти нього.

Представники АдН також змогли отримати головні посади у ще двох парламентських комітетах - з правових питань та туризму.

Нагадаємо, у новому парламенті майже на сотню осіб збільшилася кількість депутатів - до 709. Вперше в парламенті представлена ​​ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини", яка посіла третє місце на виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: