В Ірані заборонили вивчати англійську в молодшій школі

Понеділок, 8 січня 2018, 15:26

Влада Ірану заборонила вивчення англійської школярами молодшої школи, щоби зупинити "культурне вторгнення" з боку західної цивілізації.

Про це повідомляє New York Times.

"Вивчення англійської мови в рамках офіційної програми як у державних, та і в недержавних школах суперечить закону та офіційним регуляціям", - заявив голова державної Ради середньої освіти Мехті Навід-Адхам.

 "Ми виходимо з того, що у початковій школі у студентів закладається основа іранської культури", - пояснив посадовець.

Він також наголосив, що позакласне вивчення англійської школярами також може бути заборонене. Представник іранської влади пояснив, що вивчення англійської починається лише після того, як діти досягають віку 12-14 років.

Ісламської держави Іран протягом кількох десятиріч намагається протиставити себе заходу. Духовне керівництво країни неодноразово заявляли про небезпеку "культурного вторгнення" Заходу у іранське суспільство.

Як повідомлялося, перед Новим роком Іран охопили протести, в результаті яких загинуло понад 20 людей. Мітингарі вимагали змінити систему влади; також звучали вимоги надати громадянам більше прав та свобод. Зрештою мітинги були подавлені.  (детальніше - в статті "Кінець "іранської революції": як виникли і куди поділися протести в ісламській республіці")

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: