Міноборони РФ порадило Пентагону не літати біля Криму

Четвер, 1 лютого 2018, 16:03

Міноборони Росії порадило американським військовим не літати біля окупованого Криму.

Про це ідеться у заяві російського військового відомства щодо перехоплення американського літака-розвідника, повідомляє агентство РИА Новости.

У Міноборони РФ заявили, що маневри російського Су-27 щодо американського EP-3 Aries були "стандартними, абсолютно законними і абсолютно безпечними".

У відомстві зазначили, що якщо дії щодо охорони державних кордонів викликають у американських льотчиків "депресії і фобії", їм рекомендується уникати таких маршрутів "або повернутися за стіл переговорів і домовитися про правила їх виконання".

Міноборони РФ назвало окупований Росією Крим "невід'ємною частиною Росії" і заявило, що, відправляючи своїх пілотів для ведення розвідки в цьому районі Чорного моря, "необхідно враховувати, що їх там зустрінуть російські винищувачі, а не українські партнери".

Російський військовий літак здійснив небезпечне перехоплення літака-розвідника ВМС США EP-3 Aries у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у понеділок, 29 січня.

США у відповідь заявили, що російський літак грубо порушив міжнародне право та опублікували відеозапис, на якому показаний небезпечний маневр російського винищувача Су-27.

Пізніше Пентагон опублікував ще п'ять відеозаписів небезпечних маневрів російського винищувача Су-27

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.