В ЄС планують покращити законодавство щодо якості питної води

Четвер, 1 лютого 2018, 17:10

У ЄС планують модернізувати законодавство, щоб покращити якість питної води та доступ до неї.

Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

"Сьогодні ми пропонуємо модернізувати наше законодавство ЄС, щоб покращити якість питної води та збільшити доступ громадян до неї, де це найбільш важливо. Разом ми можемо і повинні захистити здоров'я і безпеку наших громадян", - заявив перший віце-президент Франс Тіммерманс.

Повідомляється, що більшість людей, що живуть в ЄС мають хороший доступ до високоякісної питної води. Це стало можливим завдяки давнішому законодавству ЄС, що захищає європейців, гарантуючи, що вони мають доступ до якісної питної води.

Єврокомісія хоче переконатися, що ця висока якість води зберігатиметься у довгостроковій перспективі. Правила, які Комісія пропонує для оновлення законодавства, дозволять покращити якість води та зміцнити безпеку шляхом додавання нових речовин у список критеріїв для визначення безпечності води.

Ці доповнення враховують новітні наукові знання та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Нові правила також вимагатимуть від держав-членів поліпшити доступ до води для всіх людей, особливо для вразливих груп населення, які в даний час мають ускладнений доступ до питної води.

На практиці це означатиме, що треба буде встановлювати обладнання для доступу до питної води у громадських місцях, проводити кампанії для інформування громадян про якість води та заохочувати адміністрації і громадські будівлі у забезпеченні доступу до питної води.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.