У Польщі роботодавець зобов’язався оплатити лікування українки, про яку писала ЄП

Четвер, 15 лютого 2018, 09:42

У Польщі роботодавець взяв на себе зобов’язання оплатити лікування і реабілітацію українки, яку він раніше залишив на лавці на автобусній зупинці.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС на своїй сторінці у Facebook.

Так, 14 лютого у посольстві України у Польщі відбулася зустріч керівника консульського відділу посольства Світлани Криси із заступником старости повіту Шрода Вєлькопольська, секретарем повіту і працедавцем громадянки України у зв'язку з інцидентом.

Під час зустрічі представники місцевих органів самоврядування заявили про готовність оплатити лікування громадянки України в медичній установі Познані.

"Працедавець надав письмове зобов'язання оплатити повний курс лікування, а також реабілітацію потерпілої на території Польщі", - йдеться у повідомленні.

При цьому розмір можливого щомісячного відшкодування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності українки буде визначено в судовому порядку.

Як повідомляла ЄвроПравда, у Польщі відкрили збір коштів для українки, яку роботодавець після інсульту лишив паралізовану на лавці.

Українка працювала нелегально в одній з поважних фірм у Познані. Раніше вона працювала на цього ж роботодавця законно, і їй обіцяли забезпечити легалізацію і надалі.

Після раптового інсульту роботодавець відвіз її на автомобілі у сусіднє місто, де залишив на автобусній зупинці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.